Erasmus+ projekta “„Kultūras mantojums bez robežām” tikšanāš ar partneriem Turcijā.

No š.g. 05.marta līdz 12.martam Daugavpils Vienības pamatskolas 9.klašu skolēni un skolotāji tikās ar Erasmus+ projekta “„Kultūras mantojums bez robežām” (Nr.2019-1-HU01-KA229-060900_2) partneriem Turcijā.

Pirms doties uz Turciju, skolēniem bija jāiemācās turku dziesma un deja. Tāpēc pirms brauciena notika aktīvs sagatavošanās darbs.

Pirmajā dienā visu partnervalstu (Grieķija, Ungārija,Latvija, Turcija) skolēnu grupas iepazinās ar Turcijas pilsētu Giresun – tās vēsturi, arhitektūru, ievērojamākajām vietām un celtnēm. Iepazīšanās dienā visu dalībvalstu skolēnu grupas stāstīja par savu valsti, pilsētu un skolu, rādot dažādas prezentācijas un video.

Nedēļas laikā skolēni kopā ar visiem projekta dalībniekiem pētīja turku kultūru, tradīcijas un folkloru. . Lai uzzinātu vairāk par turku tradīcijām, kultūru un folkloru mēs apmeklējām nelielu ciematu kalnos Kulakkaya, mēs varējām apskatīt turku tautas lauku mājas un iepazīties ar seno māju iekārtojumu, dažādiem sadzīves priekšmetiem un darbarīkiem, kā arī ar tautastērpu rakstiem, ornamentiem.Vienā dienā mēs visi kopā devāmies aizraujošā ekskursijā uz Gaffaro lazdas riekstu fabriku. Lazdas rieksts ir šī reģiona simbols. Lielākā daļa pasaules lazdu riekstu aug Turcijā.

Tikšanās laikā skolēniem tika organizētas dažādas darbnīcas, bērni paši taisīja mala traukus, vēja zvaniņus un veidoja mākslas darbus pēc ebru tehnikas.Pēdējā dienā notika liels noslēguma koncerts, kur katras valsts skolēni dejoja savu tradicionālo deju un, kā koncerta kulminācija, visi projekta dalībnieki kopā dziedāja iemācīto turku dziesmu un dejoja turku deju.Mūsu skolas skolēniem bija laba iespēja veselu nedēļu komunicēt un sadarboties ar vienaudžiem no citām valstīm, uzlabot angļu valodas un sadarbības prasmes.Pateicamies Gure Ortaokulu skolotāju komandai, kura bija ieguldījusi lielu darbu, lai sagatavotu dažādas aktivitātes, ekskursijas un kultūras pasākumus, lai projekta dalībnieki mājas atgrieztos ar neaizmirstamiem iespaidiem.

Daugavpils Vienības pamatskolas “Erasmus+” KA2 stratēģiskās skolu sadarbības partnerību projektu „Kultūras mantojums bez robežām” līdzfinansē Eiropas Savienība.
Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājas lapā: www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+.

Informāciju sagatavoja: Daugavpils Vienības pamatskolas
angļu valodas skolotāja un projekta koordinatore
Svetlana Volosova
t.65420449

Informācija mājaslapā ievietota – 17.03.2022