Bagātais sveču mēnesis.

Bet svece deg.
Cik skaisti svece deg!
Un tumsa kuplo galvu noliec brīnā:
No sākuma līdz beigām balta deg,
Līdz deglis lēnām ieslīgst parafīnā.

/I.Ziedonis/

Sveču mēnesis- februāris aiziet, izdeg dienu ritumā. Šogad mūsu skolā februāra mēnesim bija īpašs- sveču noskaņojums. Mēnesi iesāka 4.kl. skolēnu pašdarināto sveču izstāde. Cik daudzveidīga  krāsu bagātība ir saskatāma svecēs! Sveces- katra cilvēka garastāvokļa noskaņai,

Sveces- katras telpas interjera  noskaņai; sveces- katras diennakts daļas noskaņai; sveces- aromātam;

sveces- nomierināšanai, priekam, gaismai, emocijām un izjūtām…

Sarkanas, zaļas, brūnas, zilas, dzeltenas, baltas, violetas, oranžas… Katrai svecei ir sava burvība, skaistums un praktisks pielietojums. Apskatot sveču izstādi, katrs varēja saņemt baudījumu un atmiņas par redzēto. Noteikti lielāks prieks bija pašiem sveču lējējiem, jo paša gatavotais darbs tomēr sirdsmīļāks un dārgāks.

Sveču mēneša ietvaros visi skolēni un skolotāji varēja pārbaudīt savas zināšanas par sveču nozīmi, daudzveidību, rašanās vēsturi un sveču pagatavošanu, atbildot uz  5.-6.kl. skolēnu sastādītajiem jautājumiem www.kahoot  spēlē.

Skolas telpas rotāja gan sākumskolas audzēkņu jaunrades darbi, gan 4.-5.kl. skolēnu zīmējumi- radošās sveces, krāsainās sveces, neredzētās sveces, bagātās sveces. Skolas kolektīvs balsoja par radošāko zīmējumu, kurā attēlota vēl neredzēta svece. Skolēni saņēma pateicības par kreativitāti un centīgajiem darbiem. Ar vislielāko balsu skaitu uzvarēja Amandas Aismas zīmējums! 

                        

Pateicamies visiem gan lieliem, gan maziem radošās atmosfēras radītājiem!

Informāciju sagatavoja: dizaina/mājturības un tehnoloģiju skolotājas Santa  Belousova  un Rita Ostapko

Informācija mājaslapā ievietota – 02.03.2022