Daugavpils Vienības  pamatskola piedalījās ,,LVM meža ekspedīcijā”.

10.septembrī devāmies LVM rīkotajā meža ekspedīcijā uz Kalupes valsts mežiem.

            Kalupes valsts mežos mūs sagaidīja draudzīgais LVM kolektīvs. Skolēni saņēma ekspedīcijas dienasgrāmatas, kurās 10 stacijās bija jāpilda dažādi uzdevumi. Ļoti pārdomātas aktivitātes un uzdevumi mums ļāva izprast, cik daudzas un dažādas profesijas nepieciešamas, lai izaudzētu kvalitatīvu mežu un iegūtu no tā dažādus izstrādājumus.
            Praktiski darbojāmies, plānojām un iezīmējām izciršanai paredzētos kociņus. Uzzinājām, kāpēc mežs jāretina un kā to dara. Izmēģinājām, kā darbojas ar trimmeri un zāģi. Kāds izskatās aizsargapģērbs un kāpēc tas nepieciešams.
Skaitījām jaunās priedītes parauglaukumā un aprēķinājām to skaitu lielākā laukumā. Noteicām koka augstumu, izmantojot divus dažādus paņēmienus. Praktiski redzējām, kā nosaka vecumu dzīvam kokam. Uzzinājām, kādi kaitēkļi apdraud kokus, meklējām to atstātās pēdas un iepazināmies ar metodēm, kā aizsargāt kokus no kaitēkļiem un augēdājiem zīdītājiem. No dēļiem bez naglām būvējām “Da Vinči tiltu” un praktiski izmēģinājām, cik drošs tas ir. Šī aktivitāte īpaši patika mūsu zēniem. Noslēgumā labiekārtotā atpūtas vietā mūs jau gaidīja LVM darbinieku iekurts ugunskurs. Izcepām līdzi paņemtās desiņas, baudījām rudenīgi saulaino un silto pēcpusdienu, jutāmies nedaudz noguruši, bet gandarīti par lieliski pavadīto laiku.
            Milzīgs paldies LVM par ļoti labi noorganizēto ekspedīciju, pārdomātajiem uzdevumiem, pozitīvo un labvēlīgo attieksmi un drošības sajūtu mežā. Paldies visiem LVM speciālistiem – praktiķiem, kuri bija iesaistīti šajā pasākumā.
Iespēja doties meža ekspedīcijā jāizmanto!!!

 

Fotoieskats ekspedīcijas norisē LVM 

Informāciju sagatavoja: Daugavpils Vienības pamatskolas dabaszinību skolotāja Oksana Ostrovska

Made with Padlet

 

 

Informācija mājaslapā ievietota – 13.09.2021