Ziemeļvalstu literatūras nedēļa.

Ziemeļvalstu Literatūras nedēļa ir projekts, ko Ziemeļvalstīs administrē Biedrības Norden asociācija (Foreningen Norden Forbund), bet Latvijā – Ziemeļu Ministru padomes birojs sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centru.

     Ziemeļvalstīs projekts norisinājās jau 23. reizi, Latvijā  – 22. reizi. Nedēļas galvenais uzdevums ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana. Nedēļas laikā bibliotēkās, skolās un citviet notiek lasījumi, stāstu stāstīšana, literatūras izstādes, debates, konkursi un citi pasākumi.   

   No 9. līdz 13. novembrim skolā norisinājās Ziemeļvalstu literatūras nedēļa. Tajā piedalījās 1.a, 1.b, 1.d, 2.c, 3.a, 3.c, 4.b un 4.c klases. 1., 3. klašu skolēni kopā ar skolotājām Regīnu Stankeviču, Eleonoru Smirnovu, Ivetu Lukaševiču, Gundu Raubiško, Innu Bicāni un  Aiju Grauzi  lasīja Kristinas Rošiftes grāmatu “Visi skaitās”. Pēc grāmatas izlasīšanas skolēni zīmēja paši savas ilustrācijas.

   Skolotājas Aijas Grauzes secinājums par nodarbību 3.c klasē: “Pēc dzirdētā lasījuma un prezentācijas skolēnos radās domas par kopīgo un atšķirīgo stāstos, kurus mēs lasām katru dienu un par dzirdēto šajā stāstā. Skolēnus sajūsmināja grāmatas izmērs. Stāsts lika skolēnus aizdomāties par savu vietu šajā pasaulē un par to, kas ir apkārt un kas notiek mums apkārt. Tā tapa zīmējumi par tēmu “Es pasaulē.””

  4.b klase kopā ar klases audzinātāju Ivetu Lukaševiču un 4.c klase kopā ar klases audzinātāju Diānu Melāni – Griņoku lasīja un apsprieda Jākoba Vegēliusa grāmatas “Kapteiņa pērtiķis” fragmentus.

   2.c klase kopā ar audzinātāju Santu Belousovu piedalījās pilsētas bērnu bibliotēkas “Zīlīte” organizētajā Rītausmas lasījumā bērniem.

   Sirsnīgs paldies visām skolotājām, kuras atbalstīja un aktīvi iesaistījās šis nedēļas norisē.

Apskatot fotogrāfijas, var gūt ieskatu Ziemeļvalstu literatūras nedēļas norisēs skolā.

Informāciju sagatavoja skolas bibliotekāre Jeļena Celma.

Informācija mājaslapā ievietota – 08.09.2021