Iepazīstot Latgali!

Rudenīgām krāsām bagātā dienā 10.oktobrī 3.c klases skolēni devās ekskursijā uz Preiļiem. Baudot skaistos, saulainos rudens dabas skatus, mēs braucām uz dzejnieka Raiņa jaunības mājām Jasmuižu. Tur uzzinājām daudzas lietas  par Raiņa dzīvi, par dzejoļu tapšanas laiku. Nodarbībā “Dzimumdiena” mēs attīstījām savu iztēli, sasaucot dzejoļu virsrakstus ar dzejoļu ilustrācijām. Smiltīs radoši zīmējām savas ilustrācijas. Iejutāmies dažādos tēlos un attēlojām Raiņa dzeju. Pēc nodarbības apmeklējām Jasmuižas izstāžu zāles. 

Tālākais ceļš mūs veda uz Preiļiem. “Leļļu karaļvalstī” apbrīnojām greznās autorlelles izstāžu zālē, iepazinām leļļu izgatavošanas procesu, sarunājāmies ar  mākslinieci Vladlenu. Pēc leļļu mākslas iepazīšanas baudījām pasaku prieku, pārģērbjoties dažādu tēlu tērpos- princešu, karalieņu, karaļu, musketieru. 

Iepazīstot Preiļu talantīgos cilvēkus, baudījām autormākslu metāla mākslas galerijā “Nester custom”. Fenomenālais mākslinieks Aleksandrs Nesterjuks radījis metāla skulptūras no dažādām jau nederīgām metāla detaļām. Izbrīns un pārsteigums bija lasāms katra skolēna acīs, kad viņi staigāja pa divstāvu galeriju un sajūsmā izsaucās par redzēto. Baudīja iespēju pagrozīties, padarboties atļautajās ekspozīcijās. Mums bija dota iespēja aprunāties ar pašu mākslinieku. 

Iepazinuši talantīgo mākslinieku darbus, pozitīvās emocijās un jautrā noskaņā devāmies mājup. Paldies projektam “Skolas soma’ un vecākiem par iespēju bērniem izzināt gan Latvijas bērnu literatūru, dzeju, gan iepazīt mūsdienu mākslu!

Informāciju sagatavoja 3.c klases audzinātāja Santa

Informācija mājaslapā ievietota – 14.10.2024