“Domājot par šodienu un nākotni”

Kāpēc cilvēkiem vajadzīgs ūdens? Cik daudz ūdens patērē viens cilvēks dienā, mēnesī? Cik daudz ūdens patērē mājsaimniecība mēnesī? Kā mēra ūdens patēriņu? Kā nosaka ūdens tīrību? Kādi profesiju pārstāvji darbojas “Daugavpils ūdens” uzņēmumā? Vai katrā pilsētā ir ūdensvads? Cik gara ir ūdenscauruļu sistēma mūsu pilsētā? Cik ūdens staciju ir Daugavpilī? Kādi kultūrvēsturiski  un arhitektūras objekti ir Daugavilī?

9.oktobrī  šos un citus jautājumus  noskaidroja 3.c klases skolēni.  Bērni devās pārgājienā savā pilsētā un apmeklēja uzņēmumu “Daugavpils ūdens”. Skolēni iepazina ūdensvada sistēmas vēsturi, ielūkojās laboratorijā, apmeklēja ūdensskaitītāju darbnīcu. Vēroja un iepazina gida, laboranta, remontatslēdznieka profesiju. Skolēni izrādīja lielu interesi laboratorijā, paši praktiski darbojoties, veicot šķidruma mērījumus. Varbūt kādam bērnam ļoti iepatikās laboranta profesija un to izvēlēsies nākotnē.  

Pārgājiens bija izzinošs ne tikai iepazīstot profesijas, bet, ejot kājām, arī iepazinām Daugavpils pilsētas arhitektūru. Daugavpilī ir daudz valsts nozīmes kultūras arhitektūras pieminekļu,  kuri ir aizsargājami un apzīmēti ar “Zilā vairoga” zīmi. Izejot pilsētas centru un Gajoku, skolēni novērtēja, cik bagāta ir pilsēta ar jūgendstila namiem, no sarkanā ķieģelīša būvētajām senlaicīgajām ēkām. UNESCO nedēļas ietvaros, atzīmējot Konvenciju par kultūras vērtību aizsardzību, skolēni pārgājienā izzināja Daugavpils kultūras mantojuma objektus.

 Informāciju sagatavoja 3.c klases audzinātāja Santa Belousova.

Informācija mājaslapā ievietota – 11.10.2024