5.a klases skolēnu ekskursija uz Daugavpils Skrošu rūpnīcu

Š.g. 27. maijā  Daugavpils Vienības pamatskolas 5. a  klases skolēni devās aizraujošā ekskursijā uz Daugavpils Skrošu rūpnīcu. Tas ir viens no ievērojamākajiem tūrisma objektiem Daugavpilī, Latvijā, Baltijā un arī visā Ziemeļeiropā. Tā ir vienīgā tūristiem atvērtā munīcijas ražošanas rūpnīca Baltijā, kurā atrodas Eiropā vecākais, joprojām strādājošais skrošu liešanas tornis.

Daugavpils Skrošu rūpnīcā  tiek  ražotas 9 veidu lodes gludstobra ieročiem, kā arī tiek izgatavotas lodes pneimatiskajiem ieročiem, renkuļi un skrotis. Liels vairums produkcijas tiek eksportēts uz Vāciju, kā arī rūpnīcā ražotā munīcija ir populāra Latvijas un kaimiņvalstu mednieku vidū. Uzņēmuma speciālisti ir izstrādājuši unikālu lodes stabilizatoru, kas nodrošina vienmērīgu  spiediena kāpumu un uzlabo lodes ātrumu. Jaunums ir arī lode ar polimēra pārklājumu stobra aplikumu novēršanai, kā arī ir panākts  perfekts patronas balansējums.

 To visu un daudz citu mums nezināmu faktu mēs uzzinājām no gida interesantā stāstījuma, īsām video filmām, kas tika parādītas ekskursijas laikā, un iespējas pašiem pamēģināt, cik smags ir 10 kg neliels skrošu maisiņš.

Ekskursijas nobeigumā skolēni ar prieku piedalījās gan šaušanas, gan muzikālajās aktivitātēs.

Paldies kultūrizglītības programmai “Latvijas skolas soma” par iespēju iepazīt seno rūpnīcu!

Latvijas Skolas Soma Logo

Informāciju sagatavoja:
5. a klases audzinātāja
Oksana Ostrovska

Informācija mājaslapā ievietota – 29.05.2024