Projekta “Skolas soma” ietvaros Cinevillā

Daugavpils Vienības pamatskolas  5.a klases skolēni 9. maijā  kopā ar klases audzinātāju  Oksanu Ostrovsku  un sporta skolotāju  Maiju Skrūzmani  apmeklēja kino pilsētiņu “Cinevilla”  projekta “Latvijas skolas somas” ietvaros.  Cinevilla ir lielākais filmēšanas laukums Latvijā un ir vienīgā tik plaša mēroga brīvdabas kino ekspozīcija Baltijā.

Kino pilsētiņas apmeklējums atgādināja iekāpšanu laika mašīnā – tajā pārvietojoties, redzēt, kāda izskatījās Rīga pirms aptuveni 100 gadiem. Tur ir baznīca, vēsturiski tilti, tirgus laukums, militārā tehnika u.c. Pilsētas būvniecība tika sākta 2004.gadā, lai uzņemtu kinolenti “Rīgas sargi”. Tagad pilsētiņā ir uzņemtas vairākas latviešu spēļfilmas, kā arī vairākas ārvalstu kinofilmas.

Šī bija iespēja skolēniem uzzināt, kā top Latvijā populāras kinofilmas, kuras kopā ar klasi vai ģimeni var noskatīties TV vai kinoteātros. “Nameja gredzens”, “Rīgas sargi”, “Klases salidojums” – šo un citu filmu tapšanas aizkulises ieraudzīja skolēni.

Ekskursijas otrajā daļā skolēniem bija iespēja pašiem iejusties aktieru lomās un izspēlēt mazas, bet smieklīgas ainas, kuras filmēja un beigās tika samontēta īsfilma. Tas bija neaizmirstams piedzīvojums, ietērpjoties kādā no filmu varoņu kostīmiem. Skolēni ekskursiju raksturo kā interesantu pieredzi, kura var noderēt, izvēloties nākotnē savu profesiju.

Skolēnu atsauksmes:  – “Paldies projektam “Latvijas skolas soma” par iespēju pavadīt pavasara  dienu kino gaisotnē kopā ar klases biedriem!”

Informāciju sagatavoja 5.a klases audzinātāja Oksana Ostrovska

Informācija mājaslapā ievietota – 15.05.2024