EIROPAS DIENA VIENĪBAS PAMATSKOLĀ!

 

Eiropas un Latvijas karogi, ar tekstu pa virsu "9. maijs eiropas diena"

Jau 20 gadus Latvija ir Eiropas Savienības valsts.

Un 9.maijā visās 27 dalībvalstīs  tiek svinēta Eiropas diena. Arī mūsu skolā šī diena tiks atzīmēta:

 

 

 

Eiropas dienas pasākumu plānojums:

  1. Aicinām skolēnus un skolotājus šajā dienā ģērbties zilās un dzeltenās krāsas apģērbos. Tās ir Eiropas Savienības karoga krāsas – zilā simbolizē mieru un dzeltenās zvaigznes apļa formā simbolizē vienotību.
  2. Pirmās stundas laikā pl. 8.50 aicinām uz skolas pagalmu doties visus, kas būs ģērbušies zilās un dzeltenās krāsas apģērbā uz vienotu foto “ Vienoti – mēs”, veidojot Eiropas Savienības karoga simboliku.
  3. Visas dienas garumā aicinām sniegt draudzīgu rokasspiedienu viens otram “ Rokasspiediens Eiropai” – izrādot vienas otram savu draudzīgo un vienlīdzīgo attieksmi, atbalstu un vienotību.
  4. Garajos starpbrīžos aicinām uz aktīvu izkustēšanos draugu lokā – diskotēka “ Eiropas mūzikas ritmos”: uzsmaidiet viens otram un vienojaties dejā.
  5. Izzinošajās klases stundās “ Ko Tu zini par Eiropas Savienību?” skolēni dalīsies ar savu pieredzi par Eiropas valstīm un uzzinās daudz jauna par Eiropas Savienību – skatoties, zīmējot un aktīvi darbojoties.
  6. Skolēni piedalīsies ikgadējā “Eiropas eksāmenā”, lai pārbaudītu savas zināšanas par Eiropas Savienību un saņemtu ES diplomu un balvas par uzvaru. Aicinām arī vecākus piedalīties tiešsaistē atbildot uz jautājumiem par Eiropas Savienību : https://esmaja.lv/lv
  7. Uz ekrāna (1.stāvā) un info sienas (3.stāvā) visas dienas garumā būs skatāms izzinošs materiāls par Eiropas Savienību – papildini savas zināšanas par Eiropas Savienību!

Būsim aktīvi un vienoti!

Lai mums kopā izdodas brīnišķīga Eiropas diena Vienības pamatskolā!

Informāciju sagatavoja skolotāja Inga Sokolova

Informācija mājaslapā ievietota – 15.05.2024