Izglītojošs pasākums 1.- 2.klašu skolēniem “Ja Tu neesi robots, neaizmirsti padzerties !”

ūdensglāzeLai veicinātu skolēnu izpratni par dzeramā ūdens nozīmību un veicinātu veselīgu ūdens lietošanas paradumu ieviešanu un stiprināšanu ikdienā – Daugavpils Vienības pamatskolas skolēni aktīvi piedalījās interaktīvās, praktiskās un vērtīgās nodarbībās  “Ja Tu neesi robots neesi, neizmirsti padzerties!”

Mūsu skolas 1. un 2.klašu skolēni kopā ar tēliem robotu Patu un dārznieku Dario dažādu izzinošu 5 aktivitāšu veidā pētīja: kādi ir ūdens labie darbi organismā, kad cilvēkam visvairāk nepieciešams ūdens, kā atpazīt ūdens trūkumu organismā, kā izvēlēties labākos dzērienus, kas atveldzēs slāpes. Skolēni aktīvi darbojās un izvēlējās 3 lietas, kas nepieciešamas: palīdzot vecmāmiņai dārza darbos, spēlējot futbolu sporta stundā, sauļojoties pludmalē, mācoties matemātiku, mājās slimojot. Eksperimenta laikā ar ūdeni skolēni vēroja, kā atveras ziediņi un izlasīja katra zieda vēstījumu – ja dzersi ūdeni:

*Tavam ķermenim būs vieglāk atbrīvoties no nevajadzīgajām vielām!

* Tev būs labāks noskaņojums!

*Tev būs vieglāk izturēt karstumu!

*Tev būs vieglāk kustēties!

*Tev būs vieglāk domāt!

Nodarbības laikā skolēni uzzināja, ka dienas laikā vajadzētu izdzert 6 glāzes ūdens un nevajadzētu lietot vairāk par 5 tējkarotēm cukura, saldinātajiem dzērieniem labāk pateikt “NĒ!”. Katrs skolēns saņēma garšīgo un veselīgo ogu dzērienu receptes, informatīvu materiālu un uzlīmes, lai pierastu padzerties un atzīmētu izdzertā ūdens daudzumu, kā arī brīnišķīgu Ūdens pudeli, lai būtu katram iespēja padzerties pēc nepieciešamības.

Neaizmirstiet padzerties, lai visiem laba veselība!!!

Paldies par sadarbību OnPlate, SPKC un Veselību veicinošos skolu tīklam.

Informāciju sagatavoja Veselību veicinošas skolas koordinatore skolotāja Inga Sokolova

Informācija mājaslapā ievietota – 30.10.2023