Interesanta, aizraujoša, izglītojoša, interaktīva un izzinoša ekskursija!

Skolas_soma_LV100-krasains

Projekta ”LATVIJAS SKOLAS SOMA” ietvaros, 21.oktobrī, Daugavpils Vienības pamatskolas 5. a klase  skolēni iniciatīvas ”Latvijas skolas soma” ietvaros devās uz Latgales vēstniecības centru “ GORS” ,lai apmeklēt leļļu izrādi “ Un atkal Pifs”. Uzzinot par iespēju noskatīties šo izrādi, bija jūtams bērnu un vecāku prieks.

Vēlāk devāmies uz Lūznavas muižu, lai gida  – stāstnieka pavadībā uzzinātu muižas nostāstus un apskatītu parkā atrodamās dabas un kultūrvēsturiskās vērtības. Pasākuma mērķis bija papildināt savas zināšanas par Latvijas vēsturi un ainavu.

           Kā  no pasakas atnākusi, skolēnus sagaidīja Lūznavas muižas kundze, kura parādīja  visas pils telpas un iepazīstināja ar tās vēsturi. Vajadzēja klausīties ar abām ausīm un skatīties ar abām acīm, lai izpildītu pirmo uzdevumu — atrast istabās, bēniņos un pagrabtelpā  interjera fragmentus un atzīmēt tos darba lapā. Vēlāk skolēniem bija piedāvāta interaktīvā nodarbība – spēle, un, sadaloties divās komandās, tika noskaidrots, kurš uzmanīgāk klausījās gan skolotājus skolā, gan gidi muzejā. Noderēja  gan skolā apgūtas digitālās prasmes un zināšanas, gan mācību ekskursijā iegūtā informācija, gan loģiskā domāšana. Devāmies gida pavadībā pastaigā pa parku, kur redzējām mākslinieku radītās skulptūras, retos kokus, klausījāmies putnu dziesmas.

Pasākuma laikā iegūtās zināšanas noderēs arī mācību procesā: sociālo zinību, dizaina un tehnoloģiju, vizuālās mākslas un mūzikas stundās.

Paldies programmai “Latvijas skolas soma” un vecākiem  par doto iespēju apceļot dzimto zemi.

Paldies Lūznavas muižas muzejpedagogiem par izzinošo aizraujošo, interesanto stāstījumu un aktīvu darbošanos, kas ieinteresēja skolēnus!

Informāciju sagatavoja: Daugavpils Vienības pamatskolas 5.a klases audzinatāja Oksana Ostrovska

Informācija mājaslapā ievietota – 22.09.2023