Lieldienu gaidās!

Lieldienas ievada Klusā nedēļa ar Pūpolsvētdienu, Zaļo ceturtdienu, Lielo piektdienu un Kluso sestdienu, bet svētdienā tiek atzīmētas pirmās Lieldienas. Šī nedēļa, lai arī pavisam citādāka, kā ierasts, Latvijā un pasaulē tiek ieskandināta ar ticējumiem, svētkiem par pavasara saulgriežiem un nozīmīgiem datumiem kristiešiem.

Arī mūsu skolas 4. klases skolēni  gatavojās Lieldienām, telpas  tika noformētas ar skolēnu darinātiem radošajiem darbiem. Klases stundas laikā notika radoša aktivitāte  –  „Uzzīmē Lieldienu zaķi!”. Uzdevums raisīja daudz smaidu un smieklu, visiem bija jautri.  Arī skolēniem bija iespēja piedalīties  kahoot viktorīnā –   “ Ko es zinu par Lieldienām?” . Protams, katrā klasē bija arī uzvarētāji. Pēc piektās stundas skolēni piedalījās aktivitātē „Sameklē Lieldienu olu!”. To viņi darīja Daugavpils Vienības pamatskolas apkārtnē . Un protams iespēja iesaistīties Lieldienu tradicionālajos rituālos – šūpoties, minēt mīklas un iet rotaļās.  

Paldies visiem kolēģiem par kopējo sadarbību un ieguldīto darbu, lai radītu svētkus mūsu bērniem!  Paldies 4. klases skolēniem par aktīvu līdzdalību un atbalstu! Lai skaistas un priecīgas Lieldienas!

Informāciju sagatavoja 4. klases klases audzinātājas: Oksana Ostrovska, Svetlana Volosova un  Neļa Ivanovska

Informācija mājaslapā ievietota – 06.04.2023