UNESCO nedēļa Daugavpils Vienības pamatskolā.

UNESCODaugavpils Vienības pamatskola turpina aktīvi piedalīties UNESCO AS projektā. Katru gadu oktobrī norisinās UNESCO nedēļa. Šogad UNESCO Latvijas Nacionālā komisija aicina izzināt, novērtēt un apceļot kultūras un dabas mantojumu Latvijā.

Atzīmējot UNESCO nedēļu Latvijā, kas ir veltīta Konvencijas par pasaules kultūras un dabas mantojuma aizsardzību 50. gadadienai, ikviens interesents ir aicināts 14. oktobra vakarā piedalīties tiešsaistes erudīcijas spēlē “UNESCO viktorīna”. Spēli organizē UNESCO Latvijas Nacionālā komisija un erudīcijas spēļu rīkotājs “Lielā viktorīna”.

Erudīcijas spēlē ikviens interesents ir aicināts izzināt UNESCO Pasaules mantojuma programmu un tajā iekļautās pasaules un Latvijas kultūras un dabas mantojuma vietas.

Spēlē, kas norisināsies tiešsaistē piektdien, 14. oktobrī, plkst. 20.00, ir aicināts piedalīties ikviens interesents – gan skolēni, gan pieaugušie. Dalībai erudīcijas spēlē ir nepieciešams viens dators un viena viedierīce. Dalība spēlē ir bez maksas. Erudītākie dalībnieki tiks apbalvoti ar tematiskām balvām.

Pieteikšanās dalībai tiešsaistes erudīcijas spēlē ir iespējama vietnē www.viktorina.lv/live, atrodot erudīcijas spēli plānoto viktorīnu kalendārā 14. oktobra datumā. Plašāka informācija par erudīcijas spēles norises kārtību tiks nosūtīta uz e-pasta adresi pēc reģistrācijas spēlei. 

Gatavojoties erudīcijas spēlei, ieteicams iepazīties ar noderīgu informāciju par Konvencijas par pasaules kultūras un dabas mantojuma aizsardzību un par UNESCO Pasaules mantojuma vietām ŠEIT.

UNESCO nedēļā, no 10. līdz 16. oktobrim, ikviens ir gaidīts klātienē Latvijas mantojuma vietās, kas iekļautas UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā un Latvijas nacionālajā sarakstā, – Rīgas vēsturiskajā centrā, „Strūves ģeodēziskā loka” punktos Jēkabpilī un Sestukalnā, Grobiņas arheoloģiskajā ansamblī, Kuldīgā, Daugavas lokos un Rundāles pilī, dārzā un meža parkā.

Plašāku informāciju par pasākumiem mitētajos oblektos varat iegūt:

https://www.facebook.com/UNESCOLNK

UNESCO Latvijas Nacionālā komisija aicina ne vien piedalīties UNESCO nedēļas 2022 pasākumos, bet arī dalīties ar savu pieredzi, izmantojot mirkļbirkas #UNESCOnedēļa2022, #UNESCOLatvijasDārgumi.

UNESCO nedēļas ietvaros gan skolotāji, gan vecāki, gan skolēni var pievienot fotogrāfijas sagatavotajai padlet sienai “Iepazīstot Latvijas dārgumus”. Fotogrāfijas filmiņas veidā varēs apskatīties uz ekrāna skolas vestibilā.

https://padlet.com/aijakalnina9/g2b8359z9208yz3n

13.10. klases stundās skolēni iepazīsies ar UNSESCO Latvijas dārgumiem, izspēlēs izzinoši Kathoot spēli par Latvijas UNESCO sarakstā iekļautajām vietām.

 

Informāciju sagatavoja: Aija Kalniņa

Informācija mājaslapā ievietota – 28.11.2023