Aktivitātes, kas uzlabo noskaņojumu “Pozitīvo emociju lāde”

oktobrī skolā tika organizētas aktivitātes, lai aktualizētu garīgās veselības nozīmi, īpaši domājot par pozitīvām emocijām. Kā zināms, pozitīvas emocijas ir ļoti svarīgas , lai veidotu kvalitatīvas attiecības, efektīvi darboties un mācīties, sasniegtu savus mērķus, mazinātu risku attīstīties dažādām saslimšanām, dzīvotu veselīgi.

Lai parādītu skolēniem veidus kā var iegūt pozitīvas emocijas, tika organizēti multfilmu starpbrīži. Skolēni varēja noskatīties psiholoģiskas multfilmas un uzzināt kā risināt konfliktsituācijas, kā sevi motivēt sasniegt mērķi, kā vajag uzvesties, lai ir atbalstoša un droša vide, kā būt draudzīgiem un izpalīdzīgiem, kā domāt pozitīvi.

Skolēni arī uzzināja, ka kustēšanās palīdz atbrīvoties no spriedzes un kļūt enerģiskākam. Skolēniem bija iespēja starpbrīžos izkustēties, izdejojot dažādas emocijas.

Pozitīvo lādiņu skolēni  un skolotāji varēja uzņemt no “Pozitīvo emociju lādes”, kurā atradās komplimenti, ar kuru katrs varēja sevi iepriecināt.

Aicinājām skolēnus padomāt un uzrakstīt veidus, kā iegūt pozitīvas emocijas, lai labā noskaņojumā gribētos mācīties, darboties, attīstīties. Skolēni  rakstīja savas idejas uz krāsainām lapiņām un līmēja uz plakāta. Visiem, kam trūkst ideju, kā sevi pozitīvi uzlādēt var ieskatīties plakātā un izvēlēties sev piemērotāko veidu garastāvokļa uzlabošanai.

Domāsim pozitīvi, runāsim pozitīvi, skatīsimies pozitīvo, uzvedīsimies pozitīvi, klausīsimies pozitīvo un pamanīsim kā dzīve mums smaida!

Informāciju sagatavoja izglītības psiholoģe Tatjana Laizāne

Informācija mājaslapā ievietota – 28.11.2023