Kultūras mantojums bez robežām.

Daugavpils Vienības pamatskolā Erasmus + projekta” Kultūras mantojums bez robežām’’ ietvaros no 23.maija līdz 27.maijam  notika noslēguma partnervalstu tikšanās mūsu skolā. Pie mums viesojās skolēni un skolotāji no Grieķijas, Turcijas un Ungārijas, lai iepazītos ar  Latvijas kultūras mantojumu-nacionālām tradīcijām, dziesmām un dejām.

Tikšanās sākās ar mūsu skolas tradīciju iepazīšanos- mūsu skolēni organizēja viesiem ekskursiju pa skolu, kā arī piedāvāja piedalīties mācību stundās. Viesi labprāt piedalījās mūzikas stundā, kurā mācījās latviešu tautas dziesmu, sporta stundā aktīvi piedalījās stafetēs un mājturības stundā veidoja rakstu zīmes.

Šīs nedēļas laikā mēs iepazīstinājām mūsu partnerus ar mūsu pilsētu, organizējām ekskursiju uz Daugavpils Cietoksni. Projekta  partneriem arī bija iespēja  iepazīt mūsu galvaspilsētu –Rīgu, apmeklējot Rīgas populārākās vietas, izbaudīt pilsētas skaistumu. Lai iepazīstinātu mūsu viesus ar mūsu kultūras mantojumu -mēs devāmies uz Aglonu, kur apmeklējām Aglonas Maizes muzeju. Tur mūs iepazīstināja ar mūsu vecmāmiņu maizes cepšanas receptēm. Saimniece pastāstīja mums par latgaļu tradīcijām, kā arī uzcienāja ar rudzu maizi. Pēc muzeja mēs arī apmeklējām Aglonas Baziliku. Ekskursijā viesi guva neaizmirstamus iespaidus un priekšstatu par latviešu kultūru un tradīcijām.

Lai iepazīstinātu ar mūsu tradicionālajiem ornamentiem, skolā ārzemju viesiem tika organizētas dažādas darbnīcas. Mūsu partneri taisīja no papīra latviešu ornamentus. Skolas izstādē varēja apskatīt rakstu zīmes dūraiņos, šallēs, cepurēs, galdautos, rotaslietās.

Šīs nedēļas laikā visu valstu skolēni mācījās mūsu tradicionālo dziesmu un deju.  Un  pēdējā dienā notika liels noslēguma koncerts, kur visi projekta dalībnieki kopā draudzīgi un saliedēti dziedāja iemācīto latviešu dziesmu un dejoja latviešu deju.

Projekta aktivitātes sniedza skolēniem neatkārtojamu pieredzi nacionālo tradīciju iepazīšanā, savstarpējā komunikācijā ar citu valstu skolēniem.

Daugavpils Vienības pamatskola  pateicas skolas kolektīvam, skolēniem un skolēnu vecākiem  par atsaucību un izcili paveikto darbu projektā.

Informāciju sagatavoja: Daugavpils Vienības pamatskolas
angļu valodas skolotāja un
projekta koordinatore
Svetlana Volosova
t.65420449

Informācija mājaslapā ievietota – 03.06.2022