Dabā ejot. Ko atnesi, to aiznes!

5.maijā 5.a klase piedālījās Dabas aizsardzības pārvaldes rīkotājā pasākumā. Klase aktīvi iesaistījās diskusijās par atkritumu apsaimniekošanu dabā, tukšiem iepakojumiem, kā arī dalījās savā pieredzē, dodoties dabā.

Skolēniem bija interesanti uzzināt, kāpēc informatīvajās zīmēs ir attēlots apsis.

Āpši ir ļoti kārtīgi dzīvnieki – tie ne tikai vienmēr uztur tīras savas alas un paši noslauka kājas pirms ieiešanas mājā, bet arī akurāti veido personīgās tualetes bedrītes un allaž aprok savus ekskrementus.

Tuvojoties aktīvajai tūrisma sezonai, Dabas aizsardzības pārvalde dabas takās un pie dažādiem apskates objektiem turpina izvietot kampaņas “#Dabā ejot. Ko atnesi, to aiznes!” informatīvās zīmes, aicinot atpūtniekus aizdomāties par viņu radīto ietekmi uz dabu un atpūtas laikā radušos atkritumus pašiem aizvest prom. Bieži dabas takās nevar piebraukt ar transportu, kas apgrūtina teritorijas sakopšanu. Atkritumiem dabā tiek klāt dzīvnieki – tie var savainoties un saindēties, un nereti iet bojā.

 Ar saukli “#Dabā ejot. Ko atnesi, to aiznes” Pārvalde un PDF aicina izvērtēt savus ieradumus, dodoties dabā. Proti, pirmkārt, pievērst uzmanību līdzi ņemamo produktu iepakojumiem, otrkārt, nenest līdzi neko lieku, lai nerastos vēlme no tā pusceļā atbrīvoties, treškārt, nemeklēt mazās atkritumu urnas pārgājienu maršrutos mežā, purvā vai citviet dabas objektos, bet gan nest tukšos iepakojumus sev līdzi un izmest tos lielajās atkritumu tvertnēs, piemēram, stāvlaukumos. 

Kopā mēs varam rūpēties par tīru vidi, kas rada prieku mums pašiem un novērš apdraudējumu mežu, pļāvu, purvu un ūdeņu iemītniekiem!

 

Informāciju sagatavoja 5.a kl. audzinātāja Žanna Olehnoviča

Informācija mājaslapā ievietota – 06.05.2022