10.maijā mūsu skolas komanda piedalījās Latvijas Sarkanā krusta Daugavpils komitejas organizētajās skolēnu pirmās palīdzības sacensībās

10.maijā mūsu skolas komanda piedalījās Latvijas Sarkanā krusta Daugavpils komitejas organizētajās skolēnu pirmās palīdzības sacensībās, kas notika Daugavpils ledus halle. Skolu pārstāvēja 9.b klases skolēni K.Barševska, O.Daugsta, G.Junele, V.Putāne, R.Slavkovskis, E.Muižnieks. Sacensību mērķis bija pilnveidot skolēnu zināšanas pirmās palīdzības (PP) sniegšanā un tās nozīmi ikdienas situācijās. Veicināt līdzcietības un atbildības jūtu nostiprināšanu.
Ikviens no mums var kļūt par cietušo, aculiecinieku un pirmās palīdzības sniedzēju, tādēļ ir ļoti nozīmīgi apgūt PP sniegšanas iemaņas, lai prastu sniegt PP sev un nebaidītos sniegt palīdzību nelaimē nokļuvušajiem.
Šogad sacensībās piedalījās 11 Daugavpils pilsētas skolu komandas no pamatskolas un vidusskolas. Darbība risinājās 11 praktiskajos etapos, kur tika inscinētas dažāda veida traumas: atdzišana, nobrāzumi, smagi saitumi, galvas, muguras, roku un kāju traumas, lūzumi, elektrotrauma, bezsamaņa, atdzīvināšana. Pirmo reizi sacensībās piedalījās robežsardzes bataljona pārstāvji ar interesantiem uzdevumiem skolēniem.
Paldies mūsu dalībniekiem par veiksmīgo startu un skolas medmāsai I.Oliševskai par palīdzību skolēnu sagatavošanā sacensībām.

Bioloģijas skolotāja A.Rakicka

Informācija mājaslapā ievietota – 17.02.2022