Projekta nedēļa Daugavpils Vienības pamatskolā

Daugavpils Vienības pamatskolā no 13. līdz 17. februārim notika projekta nedēļa. Skolas projekta tēma bija ”Mūsu skolai-10”, taču katrai klasei, katrai skolēnu grupai šīs tēmas ietvaros bija iespēja izstrādāt savu projektu. Projekta mērķis bija labāk iepazīt savu skolu, pētīt skolas vēsturi, gatavojoties skolas jubilejai, kuru svinēsim šī gada pavasarī.
Daugavpils Vienības pamatskola izveidota 2002. gadā, šogad atskatāmies uz desmit interesantiem, aktīviem un darbīgiem gadiem. Klašu izvēlētās tēmas projekta darbam bija saistītas gan ar skolas vēsturi, gan šodienu, gan idejām par skolas nākotni.

Klašu izvēlētās projekta tēmas:
Klase Projekta tēma
1.a  Skolas loto
1.b  Apsveikums skolai dzimšanas dienā
2.a  Mana skola tagad un rīt
2.b  Es skolā
3.a  Mūs balstiņas tālu skan pār novadu novadiem
3.b  Skola-manas otrās mājas
4.a  Mēs lepojamies
4.b  Mēs un skola (Skolas avīze)
5.a  Skolas simbolika
5.b  Skolas vēsture
5.c  Interesanti fakti par skolu
6.a  Skolas ikdiena
6.b  Mūsu skolas tradīcijas
6.c  Sports mūsu skolā
7.a  Kopsolī ar savu skolu
7.b  Mana skola skolēnu acīm
8.a  Mūsu hobiji
9.a  Skolotāji-skolas prāts un sirds

Projekta laikā skolēni strādāja radoši, aizrautīgi, centās ne tikai pētīt, bet arī kaut ko paveikt praktiski, lai dzīve skolā kļūtu interesantāka.
Projekta gaitā sacerētas dziesmas par skolu, izveidotas prezentācijas par skolas tradīcijām, sasniegumiem, par skolotajiem un skolēniem. Visi skolēni rakstīja arī skolai veltītu eseju un dāvināja skolai savu zīmējumu.
Priecājāmies gan par interesantajām klašu projektu prezentācijām, par projektu darbu izstādi. Daudzus materiālus varēsim izmantot skolas jubilejas nedēļā.

Informācija mājaslapā ievietota – 16.02.2022