Pepija Garzeķe- radošu ideju iedvesmotāja.

2022. gada 19. un 20 .janvārī 3.a., 3.b., un 3.c klases skolēni piedalījās Latgales Centrālās bibliotēkas filiāles Ceriņu bibliotēkas tiešsaistes viktorīnā “Cik labi pazīsti Pepiju Garzeķi?”, kas tika piedāvāta projektā “Sveicam Pepiju!” ar Zviedrijas Karalistes vēstniecības Latvijā un Zviedrijas institūta atbalstu.

Viktorina_Cik_labi_pazīsti_PepijuViktorīnā skolēni atbildēja uz jautājumiem par Pepijas Garzeķes piedzīvojumiem, dzīvi, asprātību un aizraujošo raksturu. Arī skolēniem bija jāparāda savas zināšanas par autores Astrīdas Lindgrēnes darbu un dzīvi.  Pēc viktorīnas skolēniem bija tikpat asprātīgs un radošs patstāvīgais darbs. Viktorīna iedvesmoja jaunvārdu radīšanu un četrrindu sacerēšanu.

Vai tu zināji, kas ir –  “lipainītis”, “utimutjatja”, “dokiro”, “sauļuniķi”, “konfekštracis”, “rulpastiņas”, “džimbula”, “burceļš”?  To noteikti zinās Pepija Garzeķe un 3.klašu skolēni, jo viņu radītie jaunvārdi ir moderni, mūsdienīgi un asprātīgi.

Paldies organizatoriem par radīto prieku un degsmi skolēnos, jo vēlme pareizi atbildēt bija skatāma katra skolēna actiņās! Paldies par saldām balviņām, ko skolēni saņēmu par līdzdalību viktorīnā.

Jā, Pepija iedvesmoja visus! Arī tu, lasītāj, iedvesmojies, izlasot mūsu skolēnu radošos darbiņus!

Rakstu sagatavoja 3.klašu audzinātājas Aija, Aina un Santa.

Informācija mājaslapā ievietota – 31.01.2022