Viktorīna “Mana zeme – Latgale”.

Ai, Latgale, Latgalīte! Mana Dzimtene, mana zemīte, kur mēs augam, skolojamies, gūstam pirmo pieredzi. Ikdienā staigājot pa dzimto pusi, mēs reti aizdomājamies, cik liela bagātība mums ir dota- zaļie meži, zilie ezeri, plašie lauki, četri gadalaiki, laipnie cilvēki, slavenas vietas un daudzviet pasaulē atpazīstami cilvēki. Novembra mēneša izskaņā sākumskolas skolēni iepazina, atsauca atmiņā, dalījās pārdomās par mūsu zemi Latgali, par mūsu valsti Latviju.

Vairāku stundu ietvaros 1., 2., un 3. klasēs notika dažādas viktorīnas, praktisko darbiņu gatavošana.

1.klases darbojās pa stacijām. Katrā stacijā bija aktivitāte – Latvijas kartes puzles likšana;  valsts ģerboņu atpazīšana; tautasdziesmu rindu salikšana; no kociņiem ausekļu veidošana; Latvijas karodziņu pagatavošana.

2.klašu skolēni no puzles gabaliņiem salika Latgales

novadu, no dzejoļu rindiņām salika dzejoli, mēģināja atpazīt dažādas vietas Daugavpilī, pildot krustvārdu mīklu u.c. Pasākums sākās ar koncerta noskatīšanos, himnas dziedāšanu un svētki turpinājās ar viktorīnu ” Mana zeme –  Latgale”. Skolēni ar lielu interesi un atbildības sajūtu piedalījās viktorīnā.

3.klases skolēni grieza laimes ratu. Izstaigājot septiņas stacijas, skolēni darbojās ar karti, lika puzles, vēlēja laba vārdus, lasīja papildinformāciju un atbildēja uz jautājumiem, skatījās prezentāciju un stāstīja, ar ko lepojas.

Visi 1.-3.klašu skolēni iesaistījās praktisko darbu gatavošanā. Skaistās rakstu zīmes izvietoja klases stendos un  rotāja  skolas gaiteņus. Sagaidot Latvijas Dzimšanas dienu, 1.-2.klases rotāja saktas, rakstainas segas. 3.a klases kolektīvs veidoja savai zemei zvaigžņu jostu. Tā ir koša un sargājoša josta. Kopā ar savu zemi, savā zemē arī mēs jūtamies droši un pasargāti. Par to stāsta bērnu veidotās paškolāžas. 3.klases veidoja gleznas, ierāmējot skaistos Latgales dabas skatus.

Paldies mūsu zemītei par mieru, sirsnību, dabas bagātību! Plauksti, ziedi, attīsties mana zeme, Latgalīte!

 Informāciju sagatavoja  sākumskolas skolotājas Inna, Ārija, Aija, Eleonora, Reģīna, Kristīne, Gunda, Aija, Aina, Santa.

 

informācija ievietota 07.12.2021.

Informācija mājaslapā ievietota – 07.12.2021