Pasākumi veselības veicināšanai!

Daugavpils Vienības pamatskola aktīvi atzīmē Sirds veselības dienu!

29. septembris – Pasaules sirds veselības diena!

Sirds veselības diena tika organizēta  mūsu skolā ar devīzi  “Mīli savu sirdi!” Sirds slimība ir nozīmīgākā sabiedrības veselības problēma visā pasaulē – un arī Latvijā. Šajā dienā notika īpaši veidots radio raidījums, ar mērķi veicināt skolēnu, skolotāju un vecāku informētību par sirds un asinsvadu slimību novēršamajiem riska faktoriem, akcentējot veselīga, sabalansēta uztura un aktīva dzīvesveida lomu sirds veselības saglabāšanā un profilaksē. Radio raidījumā aicinājām ikvienu mīlēt un saudzēt savu sirsniņu – veselīgi ēst, būt aktīvam un vairāk smaidīt! Tika izveidots informatīvs video materiāls par sirds veselībai svarīgiem jautājumiem, lai ikviens skolēns, skolotājs, vecāks iepazītos ar vērtīgiem ieteikumiem savai Sirds veselībai! Daži ieteikumi: lai Tava sirds būtu vesela, jāizdara veselīga izvēle, ar pareizu dzīvesveidu – veicot regulāras fiziskās aktivitātes, lietojot veselīgu uzturu, izvairoties no stresa.

 

Garīgās veselība – mūsu labsajūta!!!

Vispasaules garīgās veselības diena tiek atzīmēta 10.oktobrī. Arī mēs aktualizējām garīgās veselības veicināšanas paņēmienus mūsu skolā – notika izzinošs radio raidījums par garīgo veselību, vērtīga informācija uz stendiem un izglītojošs video materiāls uz ekrāna. Šajā dienā aicinājām ikvienu iesaistīties akcijā “ Pasmaidi sev un citiem!!!”, aicinājām īpaši šajā dienā teikt viens otram ko labu, lai radītu cilvēkā prieku un labsajūtu, kas ir svarīgs garīgās veselības priekšnoteikums.

 

Vispasaules putras diena Daugavpils Vienības  pamatskolā.

Arī mūsu skolā 10.oktobrī tika atzīmēta Vispasaules putras diena, aicinot ikvienu mājās brokastīs ēst putru, un darīt to ik rītu. Vizuāli informatīvs materiāls “Putrā ir spēks!”, par putras vērtīgumu uz ekrāna, uz stenda, un radio raidījumā

 

 

Tīro roku diena mūsu skolā.

Starptautiskā roku mazgāšanas diena – 15.oktobrī. Arī mūsu skolā tā tika aktīvi atzīmēta – informatīvs radio raidījums par to, cik svarīgi ir regulāri mazgāt rokas. Vecāko klašu skolēni iejutās mediķu lomā  – mācīja sākumskolas skolēnus pareizi mazgāt rokas, pārbaudīja roku tīrību pirms došanās pusdienās.

Roku mazgāšana – vienkāršs, ļoti efektīvs, jebkuram pieejams, bet nepietiekami novērtēts profilakses pasākums pret saslimšanu ar infekcijas slimībām.

Dienas laikā mēs neskaitāmās reizes aizskaram priekšmetus un virsmas, uz kurām atrodas infekcijas slimību izraisītāji – durvju rokturi, iepirkuma grozi veikalā, sabiedriskajā transportā, margas, priekšmeti veikalā, skolā, poliklīnikā un citās iestādēs.

Gadījumā, ja rokas nav iespējams nomazgāt ar ziepēm un ūdeni, var izmantot mitrās salvetes vai speciālo antibakteriālo želeju.

Atcerieties, ziepju burbuļi uzvar mikrobus! Mazgājiet rokas un esiet veseli!!!

 

Praktiskās nodarbības skolēniem par personīgo higiēnu, sadarbībā ar SPKC.

Sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru šobrīd notiek izglītojošas tiešsaistes nodarbības 6.–7. klašu skolēniem par personīgo higiēnu. Tiešsaistes pasākumu kopums sastāv no divām 40 minūšu ilgām nodarbībām, kuru ietvaros tiek apskatītas aktuālas tēmas par personīgo higiēnu pusaudžiem.

Nodarbību ietvaros skolēni, veidojot komandas, savā starpā arī sacentīsies, pielietojot zināšanas un prasmes par dažādiem personīgās higiēnas aspektiem.  

Pēc nodarbībām visi dalībnieki saņems balvās dvielīšus un mitrās salvetes, kā arī informatīvo materiālu “Meitenes, puiši un pubertāte”, bet labākās komandas iegūs specbalvas. Savukārt pedagogi saņems informatīvo materiālu darbā ar 6.–7. klašu izglītojamajiem par personīgās higiēnas jautājumiem . 

Stipru veselību vēlot, veselību veicinošas skolas koordinatore Inga Sokolova

Informācija mājaslapā ievietota – 28.10.2021