Karjeras nedēļa 2021

 Jau devīto gadu no 11. līdz 15. oktobrim visā Latvijā notiks Karjeras nedēļa, kuru sadarbībā ar partneriem reģionos organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA). Šogad Karjeras nedēļa ar saukli “IKT tavai karjerai” veltīta informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozares iepazīšanai, apzinoties to aktualitāti un pielietojumu sadzīvē, izzinot plašo IKT profesiju spektru, atklājot tām nepieciešamās prasmes un uzklausot iedvesmojošu nozares pārstāvju stāstus. Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad Karjeras nedēļa ar saukli “IKT tavai karjerai”  notiks kopā ar pasākuma organizatoriem reģionos gan vispārējās, gan profesionālās izglītības iestādēs. Ievērojot epidemioloģisko situāciju valstī, lielākā daļa pasākumu būs tiešsaistē, savukārt daļa pasākumu vienas klases vai vienas komandas ietvaros notiks klātienē, ņemot vērā epidemiologu rekomendācijas un atbildīgo iestāžu rīkojumus.

 Karjeras Nedēļas mērķi

 Sniegt praktisku informāciju par informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (turpmāk –IKT) nozīmi ikdienā un karjerā, tagadnes un nākotnes profesijās. Veicināt izpratni par saistību starp skolā apgūstamajām zināšanām, prasmēm un tendencēm darba tirgū IKT jomā. Sekmēt karjeras izglītības integrēšanu ikdienas procesos izglītības iestādēs saistībā ar aktualitātēm pilnveidotā mācību satura un pieejas īstenošanā.

Speciālie pasākumi:

1)Video mācībstunda7.-9. klašu skolēniem

11.-15.oktobrim video Youtube kontā;

Praktiskas mācību stundas ieraksts 7. -9. klases skolēniem par programmēšanas radošo pusi.Sekojot līdzi ierakstam, skolēni aktīvi līdzdarbosies, izveidos interaktīvu mākslas darbu un gūs ieskatu Java Script programmēšanas valodas pamatos. Nodarbības laikā skolēni attīstīs loģiskās un algoritmiskās domāšanas, kā arī problēmu risināšanas prasmes, kuras ir nozīmīgas katram programmētājam. (40 min nodarbība- praktiska, atraktīva un interesanta  IKT prasmju izmēģināšana).

2)Tiešsaistes diskusija vecākiem/ģimenei

Tehnoloģijas ģimenē draugs vai svešinieks?

11.oktobrī plkst.19:00   Tiešsaistē @TavaiKarjerai 

https://www.facebook.com/TavaiKarjerai/

11. oktobrī tiešsaistes diskusijā vecākiem “Tehnoloģijas ģimenē – draugs vai svešinieks?” tiks pārrunāts, kādu lomu tehnoloģiju izmantošana ieņem ģimenes ikdienā, kā atbalstīt bērnus tādu nozaru iepazīšanā, kas pašiem vecākiem nav tuvas un pazīstamas.

Diskusijā piedalīsies:

Romija Krēziņa – Pusaudžu resursu centra speciāliste un jauniešu mentore;

Indra Salceviča – digitālā satura veidotāja, stiliste un divu dēlu mamma;

Sarmīte Stikāne – karjeras konsultante, meitas mamma;

Andris Bērziņš – TechHub Rīga līdzdibinātājs, fonda “Change Ventures” vadošais partneris, četru bērnu tēvs

Anna Andersone – Riga TechGirls vadītāja.

 

3)Tiešsaistes diskusija jauniešiem

  Iedvesmas stāsti –kā es nokļuvu IKT nozarē?

 12.oktobrI plkst.14:00 Tiešsaistē @TavaiKarjerai

   https://www.facebook.com/TavaiKarjerai/

 IKT jomas profesiju daudzveidība un plašais pielietojums.

Gados jaunu nozares profesionāļu stāsti par viņu karjeras ceļu un nodarbošanās specifiku. Jauniešu stereotipi par IKT nozari.Diskusijas laikā tiks izmantota platforma sli.do, kurā ikviens skatītājs varēs atbildēt uz tiem pašiem jautājumiem, uz kuriem atbildēs diskusijas dalībnieki, kā arī uzdot sev interesējošos jautājumus, kas tiks iekļauti diskusijas saturā.Notiks diskusijas dalībnieku viedokļu noskaidrošana, balsošana.

         Jauniešu diskusijā “Iedvesmas stāsti – kā es nokļuvu IKT nozarē?” pieredzes stāstos dalīsies profesionāļi, kuri darbojas IKT nozarē.

Diskusijā piedalīsies:

  • Saldus tehnikuma skolotājs Artūrs Jaunzems;
  • Anastasija Volkova  – Java programmētāja, kas no medmāsas un tirdzniecības menedžeres kļuva par IT speciālisti.

Moderatore Egija Gailuma.

 

Aicinām iesaistīties mūsu skolas Karjeras nedēļas pasākumos visus vecākus, absolventus, kuri vēlas novadīt tiešsaistes nodarbības mūsu skolas skolēniem par IKT izmantošanu gan darbā, gan sadzīvē. Aicinu pieteikties, zvanot skolas sekretārei pa tel. 65420449 vai pašiem sazināties ar klases audzinātājām.

 

Informāciju sagatavoja karjeras konsultante Sanda Šapale

 

Informācija mājaslapā ievietota – 04.10.2021