Deju kolektīvs “Džiguni” arī attālināti turpina vienoties mīlestībā uz deju

XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tautas deju lielkoncerta “Saule vija zelta rotu” radošā darba grupa uzsākusi darbu pie vienota lielkoncerta fināla video klipa “Svinēt Sauli” izveides, kurā savu dalību ir pieteikuši 629 kolektīvi (aptuveni 12 000 dalībnieku), kuri turpina gatavoties XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem. 

Video klipa veidotāji  norāda, ka tas tiek veidots, atspoguļojot šī laika realitāti – attālināto mācību procesu, nodarbības ZOOM platformā, uzsverot, ka Dziesmu un Deju svētku tradīcija, mīlestība pret deju un gatavība pat šajos laikos dejot, radīt un būt kopā, ir stiprāka par visu.

Arī Daugavpils Vienības pamatskolas deju kolektīvs “Džiguni” būs daļa no šī video klipa. Lai arī citādi, tomēr vienoti dejā, mīlestībā uz kustību un latviešu tradīciju saglabāšanu. Tiklīdz bija iespēja tikties ārā klātienē līdz 10 cilvēkiem, to izmantojām un sākām apgūt dejas “Svinēt sauli” kustības, lai varētu piedalīties video projektā. 19. maijā notika filmēšana zoom platformā. Dejotāji ar vecāku palīdzību bija sapucējušies tautas tērpos, cītīgi gatavojušies, atraduši labāko filmēšanās vietu, lai varētu skaisti un ar prieku izdejot “Svinēt sauli” kustības. Turpināsim mīlēt deju un svinēt svētkus attālināti!

Svētki ir tur, kur esam mēs. Svētki ir tādi, kādi esam mēs.

Video klipa veidotāji – tautas deju lielkoncerta “Saule vija zelta rotu” horeogrāfe inscinētāja Dagmāra Bārbale, kā arī horeogrāfes – līdzautores Rūta Lauce, Diāna Gavare, Dace Adviljone, Guna Trukšāne; režisors un scenārija autors Reinis Suhanovs; video režisore Zane Gargažina – izveidojuši horeogrāfiju, kas apgūstama attālinātajā mācību procesā, dejojama individuāli un distancēti. Viss nofilmētais tiks savienots video pēcapstrādē, lai visi atkal varētu būt kopā.

Informāciju sagatavoja skolotāja: Inese Zuģicka

Informācija mājaslapā ievietota – 08.09.2021