Zemes stunda 2021

27. martā laikā no 20:30 līdz 21:30 cauri laika joslām visā pasaulē tiks atzīmēta Zemes stunda jeb pasaulē lielākā vides akcija, kad ikviens iedzīvotājs, uzņēmums, pašvaldība vai organizācija ir aicināti izslēgt apgaismojumu uz vienu stundu.

Akciju organizē “Pasaules dabas fonds” (WWF), tās mērķis nav taupīt elektrību, bet gan likt sabiedrībai visā pasaulē aizdomāties par videi draudzīgāku rīcību ikdienā. Pārgaujas novada pašvaldība akcijā iepriekš iesaistījusies, izslēdzot ielu apgaismojumu uz vienu stundu, kā arī aicinot uz pārgājienu sveču gaismā.

 Aicinām  piedalīties akcijā, savos mājokļos izslēdzot apgaismojumu uz vienu stundu.

Pasaules dabas fonda mājaslapā pieejamā informācija vēsta, ka iepriekšējos gados Zemes stunda tika atzīmēta apmēram 188 valstīs. Savukārt Latvijā Zemes stundu atzīmē apmēram 60 pašvaldībās, ne tikai izslēdzot ielu apgaismojumu, bet arī pulcējoties pasākumos pie ugunskuriem, organizējot vides izglītības darbnīcas, akustiskās mūzikas koncertus, orientēšanās spēles, nakts skrējienus, gājienus un citas aktivitātes.

Iesaisties! Izslēdz gaismu – pieslēdzies dabai!

Izslēdzot gaismu, piedaloties akcijas aktivitātēs un daloties ar savu aktivitāti sociālajos medijos, aicinām izmantot tēmturus #zemesstunda2020 un #connect2earth.

Zemes stunda

Informācija mājaslapā ievietota – 08.09.2021