Latvijas skolas somas muzikālā nodarbība “Shape of Music”

Decembra pēdējās mācību dienās programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros skolā notika inovatīvās jaunrades muzikālās apvienības mācību nodarbības “Shape of Music” 1., 2., 4.klašu skolēniem.

Trīs atraktīvas, sirsnīgas un talantīgas mākslinieces uzbūra brīnišķīgas muzikālās nodarbības. Tajās skolēni iepazinās ar daudziem dažādiem stīgu instrumentiem, ieklausījās to skanēšanā un baudīja brīnišķīgu stīgu instrumentu koncertu Ziemassvētku noskaņās. Dažas atsauksmes: “Bērniem visiem ļoti patika. It sevišķi sajūsmā, ka tika spēlēta Harija Potera melodija. Arī vecāki sajūsmā, jo nosūtīju foto, kā katrs mēģināja uzspēlēt. Viena mamma pat atrakstīja, ka skolēnu ieinteresēja vijole, ka grib iet mācīties.”

Ļoti jaukā, koncentrētā veidā, vienkāršā valodā bija izstāstīts un parādīts par šiem stīgu instrumentiem. Super! Laiks pagāja nemanot.

Arī melodijas daudzveidīgas, dinamiskas, ļoti laba izvēle.Skolēni ar lielu interesi klausījās atskaņotos skaņdarbus. Viņiem patika pēc noklausīšanās atminēt dzirdēto melodiju. Skolēni bija lepni un gandarīti, jo varēja atpazīt skaņdarbu no filmas par Hariju Poteru. Protams, arī pašiem patika izmēģināt, kā skan dažādi mūzikas instrumenti.

Skolēni guva emocionālu un estētisku, izglītojošu baudījumu. Skolēni iepazinās ar pasaulslavenu komponistu skaņdarbiem:  P. Čaikovska “Ziedu valsis” no baleta “Riekstkodis” un A. Vivaldi skaņdarbu svītu “Gadalaiki”. Bērni klātienē redzēja un dzirdēja kā skan stīgu instrumenti vijole, alts, čells un kontrabass. Skolēniem bija iespēja apgūt pirmās muzicēšanas iemaņas. Tas raisīja skolēnos lielu interesi un neaprakstāmas emocijas.

Pirmssvētku noskaņu radīja Ziemassvētku skaņdarbi.

Informāciju sagatavoja direktores vietniece izglītības jomā:  Erika Locika

Informācija mājaslapā ievietota – 08.09.2021