Patriotu nedēļa.

Patriotu nedēļu mēs sākam katrs, iededzot svecīti kā gaismu mūsu sirdīs.

Mēs esam tik dažādi, bet šī nu ir tā nedēļa, kad mēs vienojamies kopīgā savā cieņas un mīlestības apliecinājumā savai valstij, savai tautai. Patriotu nedēļas laikā ikviens tiek aicināts piespraust lentīti Latvijas valsts karoga krāsās pie krūts, kas ir kā kopīga svētku zīme.

Patriotu nedēļa –tas ir 11.novembris – Lāčplēša diena jeb Varoņu piemiņas diena un 18.novembris -Latvijas Republikas proklamēšanas diena.

Šogad šie svētki netika atzīmēti kā ierasts, taču nevienā skolas klasē tie nepagāja secen, nepieminot Latviju. Valsts svētku sajūta valdīja ikkatrā skolēnā un visā skolā.

Skolā svētku sajūta tika radīta klases stundās, skolēnu darbu izstādēs skolas gaiteņos. Skolēnu parlaments sagatavoja vēsturisko notikumu apskatu un apsveikumu skolas radio. Mācību stundu laikā ikviens skolotājs mudināja skolēnus atcerēties mūsu valsts, Latvijas , tapšanas vēsturi. Skolēni ar prieku rakstīja esejas, zīmēja patriotiskus zīmējumus, līmēja kolāžas , dziedāja dziesmas par Latviju, spēlēja interesantas un atjautīgas galda spēles par mūsu skaisto, mīļo zemi.

8. un 9.klašu skolēni attālināti skatījās video lekciju “Sargājot Rīgu: toreiz un tagad”, kuru skolām sagatavoja un atsūtīja Aizsardzības ministrija kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Latvijas Kara muzeju.

Latvijas vēsture un ikdienas dzīve ir stāsts, kas nekad nebeigsies, tajā ir iemūžināts mirklis un tas tur paliks. Skaists ir brīdis, kad visi skolēni ir svinīgi saposušies un piesprauduši pie krūtīm Latvijas karoga lentīti. Skaists ir arī tas brīdis, kad visi kopā dziedam savas valsts dziesmas, kas dzīvojušas cauri laikiem. Un skaists ir ikkatrs brīdis- gan ikdienišķais, gan svētku. Šeit – savā skolā, savā novadā, savā valstī.

Latvijai 102 gadi. Vai tas ir daudz vai maz? Tas ir tikai laika sprīdis visas pasaules un pat Latvijas vēsturē.

Šis laiks mūs māca būt iecietīgiem pret atšķirīgo – citādāk svinami svētki, citādāk vadāma ikdiena, citādākas tikšanās ar cilvēkiem, citādāka pasaules iepazīšana. Latviju veidojam mēs, ikviens no mums ar savu rīcību, savu ieguldīto darbu, apgūtajām zināšanām un prasmēm. Šis laiks māca, ka brīvības izpausmes var būt tik dažādas, bet tās pamatā ir labestība un vēlme sadarboties.

Mēs mīlam savu LATVIJU, mēs lepojamies ar savu VALSTI!

Informācija mājaslapā ievietota – 08.09.2021