Starptautiskais skolu bibliotēku projekts „Baltų literatūros savaitė” /„Baltu literatūras nedēļa”

   Šogad no 21. līdz 25. septembrim mūsu skola piedalīsies starptautiskajā Lietuvas un Latvijas skolu bibliotēku projektā „Baltų literatūros savaitė / Baltu literatūras nedēļa”, kurā kopā ar saviem vienaudžiem no Lietuvas un Latvijas skolām interesēsimies par kaimiņvalsts vēsturi, valodu, kultūru, ģeogrāfiju, iepazīsimies ar kaimiņvalsts rakstniekiem, lasīsim un interpretēsim viņu daiļdarbus, skatīsimies Lietuvas režisoru veidotās filmas un dalīsimies ar saviem iespaidiem. Projekts „Baltu literatūras nedēļa” Lietuvas un Latvijas skolās tiek organizēts kopš 2017. gada. Mūsu skola tajā piedalīsies jau 4 reizi.

    22. septembrī Lietuvā un Latvijā tiek svinēta Baltu vienotības diena, tāpēc projekta iniciatori no Lietuvas – Jonavas rajona Žeimju skola-daudzfunkciju centrs, Jonavas rajona skolu bibliotekāru metodiskais pulciņš, kā arī to partneri – Vītauta Dižā universitāte, Latvijas Republikas vēstniecība Lietuvā, Lietuvas Republikas vēstniecība Latvijā, Jonavas rajona pašvaldība, Latvijas Nacionālais kino centrs, Lietuvas Kino centrs – aicina atvērties radošai un vienojošai draudzībai – lasīt, interesēties vienam par otru, sazināties un atbalstīt vienam otru.

Projekta koordinatore, skolas bibliotekāre Jeļena Celma

Atvērt durvis uz kaimiņvalsts literatūras pasauli un bagātināt skolas bibliotēku palīdzēs projekta partneru dāvanas un atbalstītāju „Lonas”, „Fejas nams”, „Kafijas Draugs”, „RT TAX” atbalsts.

Latvijas Nacionālais kino centrs: http://nkc.gov.lv/

Lietuvas Kino centrs: http://www.lkc.lt/

„Lonas“: https://www.lonas.lv/

„Fējas nams”: https://www.fejasnams.lv/

„Kafijas Draugs”: https://www.kafijasdraugs.lv/

„RT TAX”: https://rttax.com/lv/

Informācija mājaslapā ievietota – 08.09.2021