Diskusiju cikls “Ar Eirotys tvierīņi Latgolā”

16.septembrī Daugavpilī LKC norisinājās izglītojoši radošu pasākumu cikla “Ar Eirpys tvierīņi Latgolā” pirmais pasākums Latgales jauniešiem “Mūsdienu komunikācija un informācija, dezinformācijas posts un digitālo prasmju nozīme”. Tajā piedalījās arī mūsu skolas 5 skolēnu komanda kā dalībnieki un kā brīvprātīgie – reģistrēja pasākuma dalībniekus.

Dienas sākumā dalībniekus uzrunāja J.Rungulis Eiropas savienības komunikācijas eksperts tiešsaistē no Briseles par informācijas vidi un dezinformāciju Eiropā. Vēlāk paneļdiskusijā “Izaugsme” skolēni uzklausīja un uzdeva jautājumus interesantiem ar medijiem saistītiem viesiem – Norai Biteniecei, Dacei Slavinskai, Alnim Staklem, Ēvaldam Dukulam un Inesei Minovai.

Pasākuma turpinājumā skolēni strādāja dažādās ideju darbnīcās, ģenerēja idejas par jauniešu medijpratības uzlabošanu, aizstāvēja tās. Noslēgumā tika izvēlēta skatītāju simpātiju ideja un žūrijas izvēlētā ideja, kura saņēma 1000 eiro balvu. Šo ideju ģenerēja un aizstāvēja 9.vidusskolas un Vienības pamatskolas komandas! Apsveicam!

Jāķeras klāt ideju realizēšanai dzīvē! Lai izdodas!

Sagatavoja d.v.Ē.Locika

Lasīt vairāk

Informācija mājaslapā ievietota – 08.09.2021