Jauno Ģeogrāfu skolas nodarbība tiešsaistes apstākļos.

Pirmā Jauno Ģeogrāfu skolas (JĢS) nodarbība tiešsaistē  notika 7. novembrī .  Sezonu iesākām ar Eiropas ģeogrāfijas pārbaudi ! Piedalījās 8. a klases skolnieces Aurēlija Zalāne un Laura Zuģicka un 9. a klases skolnieks Jānis Drelings.  Tas bija kaut kas jauns, jo sakarā ar valstī esošo situāciju, pirmo reizi JĢS nodarbība notika tiešsaistē, piedaloties gan Latgales, gan Vidzemes, gan Kurzemes JĢS. Šoreiz labāk veicās  Aurēlijai Zalānei. Žūrija bija sagatavojusi dažādus interesantus jautājumus par Eiropu un ne tikai, tādējādi, paplašinot Eiropas robežas. Daudzi attēli tika gan iekrāsoti ar ūdenszīmēm, gan griezti kājām gaisā, lai zinātkārie dalībnieki neizmantotu meklētājprogrammu palīdzību. Tomēr, neskatoties uz visiem žūrijas sarūpētajiem apgrūtinājumiem, un brīžiem esošajām tehniskajām problēmām, JĢS nav zaudējusi savu šarmu un skolēni ir gatavi arī turpmāk piedalīties šāda veida nodarbībās.

Otrā nodarbība arī notika tiešsaistē 21. novembrī  tēma “Latvija”.  Latvijas valsts svētku mēnesī, vienā no sestdienām,  mūsu skolas meitenes  atsaucās uz aicinājumu piedalīties tiešsaistes nodarbībā par Latviju, ko rīkoja E.Birznieka Jauno ģeogrāfu skola visiem Latvijas skolēniem. Mūsu īstie Latvijas ģeogrāfijas gaismas strariņi bija Aurēlija un Laura  no 8. a klases.  Šoreiz labāk veicās Laurai Zuģickai, Latgales reģionā  6. vieta. Nodarbības uzdevumi bija daudzveidīgi un ļoti interesanti: Latvijas vietas šarādēs, Latvijas daba, Latvijas ostas, Latvijas vietu karte attēlos, matemātiskie uzdevumi, karšu un attēlu tests, Mix tests.

Kad Ziemassvētki vairs nav aiz kalniem (bet ir aiz likumiem), jauno ģeogrāfu skolas gatavas skatīt pasaules tradīciju īpatnības, meklējot neparastās un atkārtojot populārās. Tradicionālo ģeogrāfiju papildinājot  ar jautājumiem par kultūras ģeogrāfiju – daudz un dažādām iezīmēm, kas atšķir cilvēkus pasaules nostūros un nomalēs (pieņemot, ka zeme ir plakana) – JĢS  organizē nākamo tiešsaistēs nodarbību  12. decembrī.  Noteikti piedalīsimies!

Pateicos par atbalstu visiem skolēniem, kas atrada iespēju piedalīties sestdienās un palašināt savas zināšanas ģeogrāfijas jautājumos!

 

Informāciju sagatavoja skolotāja Oksana Ostrovska

Informācija mājaslapā ievietota – 08.09.2021